Cum tehnologiile VR pot îmbunătăți sistemul medical de la noi. Participanții proiectului BreakingMED au identificat soluții digitale

main

Cu pași grăbiți și rezultate remarcabile, ne apropiem de marele Hackathon în domeniul medicinei digitale. Sâmbătă, 23 septembrie, s-a petrecut cel de-al treilea eveniment al proiectului BreakingMed intitulat „Future of Health: VR”. Toate ideile participanților veniți din medicină și IT vor participa în etapa finală și anume, în Hackathon.

Sinteza evenimentului

Ziua de sâmbătă a debutat cu sesiunea livrată de Anastasia Miron, o persoană entuziastă pasionată de VR (Virtual Reality) și AR (Augmented Reality) care a făcut o incursiune în lumea realității virtuale, oferindu-le participanților șansa să testeze aplicații medicale mobile cu ajutorul echipamentelor VR. Tinerii din domeniul medical și IT au înțeles că tehnologia VR este un instrument nemaipomenit atât pentru doctori (pentru a simula operații non-invazive, a stabili diagnosticuri mult mai exacte și a învăța cum să efectueze diferite operații), cât și pentru pacienți ca tratament (reducerea durerii prin distragerea creierului de la realitate, prevențiile traumelor și vindecarea bolilor mentale).

Băieții de la „Rift Time” au venit să povestească cum e să creezi o aplicație folosind tehnologiile VR/AR și ce pași ne trebuie pentru a face la fel în domeniul medical. Au spus că e simplu:

# Cumpără hardware

# Instalează software-ul

# Creează o scenă VR

# Exportă scena în apk/app/exe

# Testează

# …și experimentează!

O sumedenie de lucruri noi am aflat și, până și studenții de la medicină, deja pricep câte ceva în domeniul IT.

Rezultatele atelierului de lucru: probleme și soluții VR în medicină propuse de participanți

# Crearea aplicațiilor cu ajutorul tehnologiei VR pentru a-ți testa singur vederea, fără a fi nevoie să mergi la medic și, dacă este posibil, de creat exerciții oculare atunci când obosesc ochii din cauza calculatorului, antrenându-i în realitatea virtuală.

# Mulți pacienți sunt nemulțumiți de rezultatele chirurgiei plastice sau operațiilor estetice, dar cu ajutorul tehnologiilor VR s-ar putea de reprodus cu exactitate rezultatele, astfel încât pacientul să se poată vizualiza în viitor, vizualizând efectele operației în 3D.

# Vizualizarea efectelor și parcursului medicamentelor în organismul uman, așa încât pacienții să fie mult mai motivați să continue tratamentele prescrise, să fie siguri în lupta cu boala și să nu renunțe, având acces la o vizualizare anatomică a efectelor pastilelor în organismul său.

# Crearea aplicațiilor VR în vederea recuperărilor neurologice în cazul durerilor fantomă, accelerând procesul de recuperare.

Te invităm să participi la de-al patrulea eveniment numit Future of Health: 3D Printing, care va fi axat pe imprimarea 3D în medicină pe 30 septembrie. Află mai mult aici.

Pentru a participa, completează formularul de înregistrare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente