Platforma DA refuză orice colaborare cu PD: Un pact cu criminalii este inadmisibil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Platforma Demnitate și Adevăr a reacționat oficial la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, privind o eventuală colaborare politică. Formațiunea politică menționează că nu își dorește niciun fel de colaborare cu actuala guvernare.

„Dezinformarea oficialilor de la Bruxelles, Berlin, Washington și București privind disponibilitatea opoziției de a colabora cu mafia de la guvernare contra funcții și favoruri, precum și solicitările de intermediere de către europeni a procesului în vederea convingerii partidelor antioligarhice proeuropene să facă concubinaj cu gruparea oligarhică de dragul așa-zisei salvări a vectorului european al Moldovei, au eșuat. Platforma Demnitate și Adevăr reiterează, că un pact cu criminalii este inadmisibil, iar agendele noastre sunt complet diferite”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice.

Potrivit Platformei DA, „în loc să creeze locuri de muncă bine platite, să asigure bugetarii din domeniul medical și didactic, pensionarii și studenții cu salarii, pensii si burse pe merit, guvernarea antipopulară adoptă legi despre schimbarea sistemului de vot, se joacă în puzzle-uri geopolitice cu Dodon, arestează oameni nevinovați și alungă din țară partea cea mai activă a societății noastre”.

Partidul condus de Andrei Năstase amintește, în context, că „în ultimele 10 luni formațiunea noastră a înaintat guvernării peste 20 de inițiative, cu propuneri concrete și punctuale, referitoare la soluționarea problemelor social – economice și juridice ale societății”.

„Printre cele mai importante, enumerăm:

1. Reforma alternativă a sistemului de pensii, care ar asigura sustenabilitatea durabilă a sistemului și ar garanta pensii, care acoperă minimul de existență.
2. Anularea legii, care impune contribuabilii să întoarcă îndoit miliardele furate tot de la ei, precum și mecanismul de recuperare a banilor furați, inclusiv prin confiscarea extinsă a averilor.
3. Micșorarea justificată a tarifelor la energia electrică și gaze naturale pentru consumatori.
4. Perfecționarea sistemului electoral proporțional prin introducerea listelor deschise, oferirea cotelor speciale pentru tineret, femei, diaspora și reprezentanții regiunilor etc.
5. Combaterea corupției mari și aplicarea mecanismelor lustrației și de confiscare extinsă a averilor.
6. Îmbunătățirea situației în domeniul educației.
7. Deofshorizarea și detenebrizarea economiei prin stimularea businessului legal, odată cu sancționarea dură a businessului obscur.
8. Descentralizarea în conformitate cu standardele europene.
9. Protejarea reală a producătorilor autohtoni fără alocarea suplimentară a banilor din bugetul de stat.
10. Sprijinirea autentică a businessului mic și mijlociu într-un cadru de măsuri concrete.
11. Micșorarea TVA pentru toate produsele alimentare.
12. Susținerea semnificativă și reală a producătorilor agricoli”.

„Anume acest gen de subiecte alcătuiesc agenda noastră, conformă cu năzuințele populației, și nu votul mixt, pentru promovarea căruia PD a cheltuit aproape 50.000 de pensii ale moldovenilor și nici alte subiectele sterile, menite să sustragă atenția de la dezastrul social-economic și demografic din țară”, se concluzionează în reacția Platformei DA.

Reacția vine după ce Candu se oferise să „ajute opoziția” să „înțeleagă mai bine” acțiunile guvernării, întrucât ar transmite „mesaje confuze”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...