Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, şi-a făcut cumătrul secretar de stat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Stela Grigoraș, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, îl are ca subaltern pe partenerul său de afaceri, Anatol Mămăligă. Acesta este secretar de stat, poziție similară cu cea de viceministru. Cei doi au fondat împreună ”Parteneriate pentru Dezvoltare” SRL, afacere care le întregește veniturile cu mii de lei anual. Stela Grigoraș și Anatol Mămăligă sunt și cumetri, ministra fiind nașa de botez a copiilor secretatului de stat.

Stela Grigoraș a fost numită ministră la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei la începutul lunii ianuarie 2016. Mai apoi ministerele Sănătății și Muncii au fost comasate.

Acum aceasta conduce Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei. Actuala demnitară are studii în medicină (ginecologie și obstetrică), dar și o diplomă de doctorat în domeniul sociologiei.

Până a ajunge în funcție publică, Grigoraș a condus Organizația „Parteneriate pentru fiecare copil”. În declarația de avere și interese personale pentru anul 2016, ea arată că în perioada 1-20 ianuarie a ridicat un salariu de peste 82 de mii de lei, echivalentul sumei de patru mii de euro. Solicitată de Moldova Curată să spună dacă acesta era salariul său la această organizație neguvernamentală, ministra a răspuns prin intermediul serviciului de presă. ”Suma de 80 de mii de lei obținuți de doamna Stela Grigoraș în luna ianuarie 2016 reiese din funcțiile pe care le-a deținut în cadrul organizației neguvernamentale până a deveni ministru, la sfârșitul lunii ianuarie. Respectiv, doamna Grigoraș, în luna ianuarie, pe lângă funcția de conducător al A.O ”Parteneriate pentru fiecare copil” a deținut și poziția de director de proiect pentru proiectele implementate de PPFC. A prestat și anumite servicii de consultanță internațională din partea PPCF și, totodată, a beneficiat și de premiul pentru anul 2015”.

Subaltern, cumătru, partener de afaceri

De la organizația ”Parteneriate pentru fiecare copil” a avut venit anul trecut și Anatol Mămăligă, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei. Acesta a ridicat un salariu de circa 199 de mii de lei, iar soția sa, Daniela Mămăligă, – un milion 121 de mii de lei. Soția demnitarului conduce acum această organizație, după ce Stela Grigoraș a venit la ministerconform unei anchete a portalului moldovacurata.md.

Familia Mămăligă nu este străină pentru Stela Grigoraș. Pe lângă faptul că ministra și secretarul de stat fac parte din conducerea MSPSF, aceștia sunt și parteneri de afaceri: Stela Grigoraș, Anatol Mămăligă și Daniela Mămăligă sunt fondatorii firmei ”Parteneriate pentru Dezvoltare”.

Întreaga anchetă poate fi citită aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...