(doc) Victor Chironda solicită ca examinarea proiectului de renovare a scuarului Ghibu să fie publică. „Vom ataca în judecată Consiliul”

111111

Victor Chironda solicită ca examinarea proiectului de renovare a scuarului Ghibu să fie făcută public de către membrii Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Activistul este convins de faptul că reprezentanții Ministerului Culturii nu sunt încântați de faptul că acest proiect nu i-a revenit lui Zbârnea, director al Muzeului de Artă. Victor este de părere că asupra membrilor Consiliului ar putea fi exercitate presiuni. 

„Grupul nostru de inițiativă a depus la Consiliul Național al Monumentelor Istorice de pe lîngă Ministerul Culturii Cererea pentru examinarea schiței de proiect privind renovarea Scuarului Ghibu.

Conform legii, aceasta este o etapă necesară a coordonării oricărui proiect de intervenție în centrul istoric al orașului.

Cererea noastră va fi examinată în următoarea ședință a Consiliului și membrii acestruia urmează să voteze pro sau contra proiectului de renovare a scuarului.

Însă din informația pe care o am, reprezentanții Ministerului Culturii nu sunt prea bucuroși de faptul că noi am inițiat acest proiect și sunt de partea dlui Zbîrnea și a ideii sale de strămutare a monumentului și construcției unui depozit în scuar.

Reieșind din faptul că dl. Zbîrnea a convins Ministrul Culturii să amenințe Consiliul Municipal Chișinău cu judecata în cazul în care nu cedează ministerului acest scuar, eu mă tem că asupra membrilor Consiliului vor fi exercitate presiuni ”cultural-politice” pentru a-i convinge să respingă proiectul nostru.

Din acest motiv și reieșind din faptul că este o chestiune de interes public, solicit Consiliului examinarea publică a subiectului și argumentarea votului dat de fiecare dintre membri. Presupun că onorabilii membri ar putea aduce argumente serioase în favoarea unui eventual depozit pe un spațiu public urban.

În caz contrar, noi nu vom recunoaște decizia Consiliui și o vom ataca în judecată.”, este mesajul lui Victor Chironda pentru autorități.

21767964_1686176654767302_8241199446105700380_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente