PL cere televiziunii lui Plahotniuc, Publika TV, să dezmintă o informaţie: Deputaţii PL nu au votat proiectele de legi întoarse în Parlament de Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal solicită postului de televiziune Publika TV, să dezmintă public afirmația prezentată în buletinele de știri, precum că fracţiunea ar fi votat pentru proiectele de legi întoarse Parlamentului spre reexaminare de către preşedintele Igor Dodon. De fapt, deşi au rămas la şedinţă, liberalii s-au abţinut de la votul pentru proiectele în cauză, votând doar pentru proiectul de lege privind majorarea salariilor unor categorii de bugetari, în prima lectură.

Formaţiunea se arată deranjată de faptul că postul de televiziune aparţinând preşedintelui democrat Vlad Plahotniuc a menţionat într-o ştire „dedicată” boicotului PLDM, PSRM şi PCRM a primei ședință din sesiunea de toamnă a legislativului.

Vedeţi şi: Toate cele opt legi respinse de Igor Dodon, revotate în Parlament. Constituţia îl obligă pe preşedinte să le promulge

„În știre se vorbește despre începutul sesiunii toamnă-iarnă a Parlamentului și despre proiectele de legi refuzate de Igor Dodon, care au fost introduse pe ordinea de zi și revotate de coaliția de guvernare, „dar și de liberali”. În acest sens, Partidul Liberal menționează, că deputații din Fracțiunea PL au participat la ședința Parlamentului din data de 21 septembrie 2017, dar nu au votat proiectele de legi întoarse în parlament de Igor Dodon și menționate în știrea Publika TV”, se arată într-o notă de poziţie a formaţiunii liberale.

Astfel, liberalii precizează că fracțiunea PL a votat doar proiectul de Lege venit din partea Guvernului, care prevede majorarea salariilor unor categorii de bugetari, acesta fiind aprobat în prima lectură cu votul a 64 de deputaţi, spre deosebire de 55 de voturi acordate pentru aprobarea proiectelor trimise de Igor Dodon spre reexaminare.

Citiţi şi: Ghimpu: E clar că există tandemul, binomul sau „pladonul”. Şi broaştele văd ping-pong-ul dintre ei

Deşi autorii proiectului au propus aprobarea în două lecturi a proiectului privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, a înaintat un amendament în care a cerut majorarea cu 50% a salariului acestora. Astfel, legislatorii nu au putut aproba proiectul în ambele lecturi, urmând ca Guvernul să-şi exprime poziţia faţă de amendamentul înaintat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...