22:17:28 24.04.2024
Stiri

Maia Sandu și Iurie Leancă sunt pe aceeași lungime de undă în privința VICTORIEI Angelei Merkel la alegerile de ieri. Ce mesaje au transmis

Politică 25.09.2017 10:00 Vizualizări2308 Autor: Ziarul National
Maia Sandu și Iurie Leancă sunt pe aceeași lungime de undă în privința VICTORIEI Angelei Merkel la alegerile de ieri. Ce mesaje au transmis


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, salută victoria partidului condus de Angela Merkel la alegerile parlamentare de ieri. Cei doi au postat pe facebook și poze alături de actualul și viitorul cancelar al Germaniei.

„Angela Merkel, prima doamnă aleasă cancelar german, a obținut cel de-al patrulea mandat. Este o reușită istorică pentru dna Merkel, pentru Uniunea Creștin-Democrată, pentru Germania, dar și pentru întreaga Europă. În calitate de parteneri în marea familie a Partidului Popular European, transmit, în numele PAS, cele mai calde urări. Suntem convinși că victoria dnei Merkel va contribui decisiv la fortificarea potențialului UE în aceste timpuri deloc ușoare. În pofida unor provocări majore, de ordin regional și global, Angela Merkel rămâne un exemplu al democrației, solidarității și integrității în viața publică, dar și un aliat de încredere al forțelor politice care împărtășesc aceste valori”, a scris Maia Sandu într-un mesaj postat pe facebook.

Un mesaj similar a scris și fostul premier Iurie Leancă, partidul căruia nu a fost primit, deocamdată, în familia popularilor europeni.

„Este o mare victorie pentru Germania, o mare victorie pentru Europa și o mare victorie pentru Republica Moldova”, a scris vicepreședintele Parlamentului pe facebook.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20,5%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 12,6%. Acest scor este cel mai slab înregistrat vreodată de blocul electoral format din partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), şi filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

Cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), s-a declarat mulţumită de rezultatul obţinut în scrutinul parlamentar şi consideră că scorul bun înregistrat de formaţiunea extremistă Alternativă pentru Germania (AfD) reprezintă un test.

Succesul partidului Alternativă pentru Germania este un test pentru poporul german, a apreciat Angela Merkel, subliniind că este important ca alegătorii care au votat cu AfD să fie recâştigaţi de formaţiunile moderate.

„Sigur că speram la un rezultat electoral mai bun. Dar nu trebuie să uităm că tocmai am încheiat o legislatură extraordinar de provocatoare, astfel că sunt fericită că am atins obiectivele strategice ale campaniei electorale", a afirmat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters.

CITIȚI și Ce salarii au politicienii germani și cât câștigă Angela Merkel comparativ cu alţi politicieni

„Suntem cel mai puternic partid, avem mandatul de a forma viitorul guvern, nu poate fi construită nicio coaliţie împotriva noastră", a observat Angela Merkel, după ce formaţiunea pe care o conduce, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), s-a clasat pe primul loc, cu 32-33%, în scrutinul legislativ.

Cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), i-a recomandat lui Martin Schulz, preşedintele Partidului Social-Democrat (SPD), să reanalizeze decizia privind trecerea în opoziţie, exprimând speranţa prelungirii coaliţiei guvernamentale.

Martin Schulz ar trebui să reanalizeze poziţia. „Poate că vom putea discuta din nou despre acest lucru mâine”, a declarat Angela Merkel, potrivit cotidianului The Guardian.

După aflarea rezulatului, Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat, a semnalat intenţia de a trece în opoziţie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md