Două accidente grave. Salvatorii au descarcerat şoferii prinşi între fiarele automobilelor

Două accidente grave s-au produs ieri pe traseele naţionale, iar salvatorii au intervenit la descarcerarea mai multor persoane.

Primul accident, în care a fost nevoie de ajutorul salvatorilor, a avut loc ieri dimineața la ora 04.40. În apropierea localității Budești, a avut loc un impact între două autovehicule de model „Hyndai” și „WV Pasat”.

În consecință, ambii conducători auto au rămași prinși între fiarele automobilelor. Pompierii au intervenit la fața locului și au reușit să deblocheze șoferul viu în vârstă de 30 de ani din autoturismul „Hyndai” și trupul neînsufleţit al conducătorului auto din automobilul de model „WV Pasat”.

Lucrările de descarcerarea au fost efectuate de două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Ciocana și Detașamentul Căutare Salvare nr.1.

Toate circumstanțele producerii accidentului urmează a fi stabilite de organele de drept.

Un alt accident s-a produs în seara zilei de ieri la ora 17.22 la intersecția străzilor Muncești și Frumușica din mun. Chișinău. Aici un autovehicul de model „Opel Corsa” s-a tamponat frontal cu un autovehicul de model „Dacia Sandero”.

În consecință, șoferul din prima mașină în vârstă de 26 de ani cu diverse traumatisme a rămas blocat între fiare. Pentru intervenție au fost mobilizați pompierii Detașamentului salvatori și pompieri sec. Botanica. Bărbatul a fost descarcerat și predat serviciului medical de urgență.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI amintește că în situații de risc și accidente, oamenii pot apela neîntârziat Serviciul 901.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.