Atenție șoferi, ceață densă în țară: Vizibilitatea poate scade sub 100 de metri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe traseele naționale se circulă în condiții de ceață. Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, pe alocuri, vizibilitatea scăzând sub 100 – 150 de metri.

Pentru conducerea în siguranţă în condiţiile schimbării meteorologice, INP recomandă conducătorilor auto să nu să se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă pentru a reduce riscul producerii unor accidente din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de mers şi să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

De asemenea, şoferilor li se recomandă curățarea în permanenţă a farurilor şi blocurilor de semnalizare, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Totodată, atenționăm pietonii și bicicliştii că trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...