Actualitate

Care este principala cauză a autismului. Ce au descoperit specialiştii

Un copil se naşte cu autism din cauza existentei unei bacterii anume în sistemul digestiv al mamei. Mai mult, profesorii au identificat şi zona exactă din creier de care se leagă comportamentul autist şi care poate juca un rol important în ceea ce priveşte descoperirea tratamentului pentru autism, informează descopera.ro, care citează Korea Daily.

Studiul explică modul în care un şoarece gestant, infectat cu bacteria respectivă, ajunge să nască un pui cu autism.

În cazul oamenilor, o anumită bacterie care se găseşte în tractul digestiv al mamei poate conduce la apariţia unor celule care înfluenţează în mod direct celulele din creierul copilului. Testele pe şoareci au arătat că în momentul în care bacteria a fost atacată cu antibiotice, puii de şoarece s-au născut sănătoşi, având un comportament normal.

Studiul celor doi ar putea fi extrem de folositor pe viitor, dacă se dovedeşte că tratamentul cu antibiotice dă rezultate şi în cazul femeilor, ducând la îndepărtarea acelei bacterii.

Cei doi profesori au spus că, în cercetările lor, i-a ajutat foarte mult şi faptul că lucrează în domenii diferite, unul dintre ei fiind imunolog, iar celălalt neurobiolog. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *