Conform acestor rezultate, până la ora locală 19:30 formaţiunea de dreapta 'Republicanii' a obţinut 138 din cele 171 de mandate pentru care trebuie să se pronunţe prin vot cei 76.359 de 'mari electori', dreapta apropiindu-se astfel de cele 142 de mandate pe care le-a avut până în prezent.

Aceleaşi rezultate arată că Partidul Socialist, aflat într-un declin sever după alegerile prezidenţiale şi legislative, rămâne a doua forţă politică în Senat, obţinând până la aceeaşi oră 58 de mandate, faţă de 86 câte a avut până în prezent.

Cât despre partidul lui Emanuel Macron, La Republique en Marche, care în Senatul ce-şi încheie mandatul are 29 de senatori (cei mai mulţi socialişti care au trecut de partea partidului prezidenţial) acesta pare să-şi conserve numărul de mandate sau eventual să piardă câteva.

La acest scrutin sunt reînnoite 171 din 348 de mandate din Senatul francez. Însă absenţa unei majorităţi în Senat nu-l va împiedica pe Emmanuel Macron să guverneze. În Franţa, camera superioară poate cel mult să întârzie adoptarea proiectelor executivului pe care nu le acceptă, iar ultimul cuvânt revine întotdeauna deputaţilor.