11:44:01 23.04.2024
Stiri

GREȘEALA penibilă pentru care statuia lui Kalașnikov trebuie modificată

Știri 24.09.2017 13:03 Vizualizări1573 Autor: Ziarul National
GREȘEALA penibilă pentru care statuia lui Kalașnikov trebuie modificată Sursa: google.ro


Statuia inginerului sovietic Mihail Kalașnikov, inventator al celebrei arme de asalt care îi poartă numele, a trebuit să fie modificată vineri, la mai puțin de o săptămână de la dezvelire, după descoperirea unei greșeli, pe monument figurând o armă de asalt germană, relatează AFP.

„Am verificat informațiile care semnalau greșeala. Este confirmată. Sculptorul Salavat Șcerbakov și-a recunoscut greșeala”, a anunțat Societatea de istorie militară rusă la agenția TASS.

Dacă în statuia de șapte metri care îl reprezintă pe Mihail Kalașnikov are în mâini o AK-47, celebra sa invenție, pe micul memorial din apropiere care prezintă istoria armei de asalt figurează din greșeală schema unei arme germane și nu sovietice.

Sculptura inginerului, care a murit în 2013, a fost inaugurată cu mare pompă în plin centrul Moscovei marți, pentru a celebra crearea acestei arme devenite o „marcă culturală a Rusiei”, potrivit ministrului culturii, Vladimir Medinski.

Această modificare intervine în contextul în care o alee cu busturi din bronz ale liderilor sovietici, printre care și cel al lui Stalin, un alt proiect al Societății de istorie militară rusă, a fost inaugurată oficial vineri în capitala rusă.

Societatea rusă de istorie militară este o organizație înființată de șeful statului Vladimir Putin și al cărei președinte este actualul ministru al culturii, Vladimir Medinski. Acesta a fost acuzat de unele voci că privilegiază o percepție patriotică și naționalistă asupra evenimentelor, îndepărtată de realitate, notează AFP.

Sursa: agerpres.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md