21:20:01 28.03.2024
Stiri

„Jos Guvernul”, „Da președintelui” și „Alegeri anticipate”: Sociliaștii au anunțat la Bălți, Cahul și Anenii Noi că încep să strângă semnături pentru trecerea la republică prezidenţială

Politică 24.09.2017 12:47 Vizualizări3842 Autor: Ziarul National
„Jos Guvernul”, „Da președintelui” și „Alegeri anticipate”: Sociliaștii au anunțat la Bălți, Cahul și Anenii Noi că încep să strângă semnături pentru trecerea la republică prezidenţială


Socialiștii au scos astăzi în stradă câteva mii de persoane la Bălți, Cahul și Anenii Noi care au scandat, în rusă și română, „Vrem alageri”, „Jos Guvernul”, „Da președintelui”, „Referendum”, „Anticipate”, „Pobeda (victorie - n.r.)” etc.

La Bălți, atât lidera Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cât și deputatul Vlad Bătrâncea, au vorbit în limba rusă și au criticat guvernarea, regretând faptul că astăzi nu a fost organizat referendumul anunțat în primăvara acestui an de către președintelui Igor Dodon.

Bătrâncea a explicat faptul că socialiștii au început protestele în regiuni, pentru că „Moldova nu e doar Chișinăul”: „În ziua în care vor ajunge la Chișinău, va fi ultima zi a actualei guvernări”.

Participanții la cele trei acțiuni de protest ale socialiștilor de la Bălți, Cahul și Anenii Noi au aprobat o rezoluție în care se arată că „în cazul unor tentative de destituire din funcție a preşedintelui ţării sau soluționare prin forţă a conflictului transnistrean, dacă preşedintele va chema poporul să se întrunească la o Mare Adunare Naţională, noi îi vom urma apelul şi vom veni în centrul Chişinăului pentru salvarea definitivă a ţării de un regim antipopular şi antistatal”.

Socialiștii acuză guvernarea și de „escaladarea tensiunii la Nistru în disperarea de a câştiga susţinere din partea Occidentului”. „Deosebit de cinice sunt încercările Partidului Democrat de a promova prin intermediul Parlamentului amendamente la Constituţie ce prevăd excluderea unei alternative pentru cursul de integrare europeană, contrar voinței a peste 55 % din cetăţenii Moldovei – susținători ai aderării la Uniunea Economică Eurasiatică. Acest fapt va provoca o destabilizare în interiorul ţării şi va duce la o confruntare civilă. Cursul de politică externă al ţării poate fi determinat doar în cadrul referendumului”, cităm din aceeași rezoluție a socialiștilor.

De asemenea, PSRM anunță că inițiază o campanie de colectare a semnăturilor în susţinerea trecerii la forma de guvernare prezidenţială şi atribuirea şefului statului a funcţiei de şef al puterii executive în Republica Moldova.

„Obiectivul nostru este să colectăm cel puţin 70% din semnăturile cetăţenilor ţării cu drept de vot. În cadrul acestei campanii, reprezentanţii Partidului Socialiştilor vor merge în fiecare casă și fiecare apartament, oferind fiecărui locuitor al ţării posibilitatea de a-şi expune opinia despre cel care ar trebui să guverneze ţara – poporul sau o gaşcă de uzurpatori”, se mai arată în rezoluție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md