Zece contracte de reabilitare a drumurilor vor fi reziliate: „Anul 2018 va transforma Republica Moldova într-un șantier”

Din 16 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine și finanțate din fondurile partenerilor străini, zece sunt compromise și necesită decizii urgente. Anunțul a fost făcut de ministrul economiei și infrastructurii, Octavian Calmâc, în cadrul unui eveniment al Asociației Businessului European, transmite IPN.

Ministrul a subliniat că Ministerul Economiei și Infrastructurii este în procedură de reziliere a contractelor și de selectare a unor noi companii, fiind aplicată monitorizarea zilnică a lucrărilor și activităților desfășurate.

„Cred că anul 2018 va transforma Republica Moldova într-un șantier în domeniul dat, noi trebuind să însușim circa 350 de milioane de euro acordați de partenerii de dezvoltare pentru drumurile naționale”, a spus Octavian Calmâc.

Banca Mondială a oferit peste 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea drumurilor locale, iar sumele din Fondul Rutier ar putea constitui circa două miliarde de lei în 2018.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.