/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Autorităţile fac apel la acţiuni de salubrizare în contextul Zilei Mondiale a Curăţeniei

missing
23 septembrie 2017, ora 12:46

În acest sens, Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului face apel către autoritățile publice locale și societatea civilă, pentru a se implica activ în acţiuni de salubrizare şi igienizare a localităţilor, pentru eliminarea deşeurilor de orice fel depozitate necontrolat în localităţi, pentru curăţarea rigolelor stradale şi a malurilor cursurilor de apă, şi în acelaşi timp, pentru a spori gradul de informare şi conştientizare a publicului privind importanţa acestui eveniment ecologic cu caracter internaţional.

Totodată, a fost aprobată Strategia de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova, ce are drept obiectiv dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor necesare pentru a proteja în mod adecvat mediul şi sănătatea populaţiei, a elabora cadrul legal şi instituţional necesar pentru a sprijini alinierea treptată a practicilor autohtone de gestionare a deşeurilor la cele ale UE. Documentul preconizează stabilirea până în anul 2025 a unui management integrat al deşeurilor, în scopul prevenirii poluării mediului şi utilizării durabile ale resurselor naturale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram