(harta) Orașul Hâncești a devenit astăzi Capitala Cultural Turistică a Moldovei. Iată ce surprize te așteaptă acolo

CAPITALA_WEB_HINCESTI

Orașul Hîncești va deveni astăzi Capitală Cultural Turistică pentru o zi, iar în centrul atenției pentru turiști este propus pentru descoperire monumentul turistic și legendara bijuterie a raionului – Complexul Arhitectural Manuc Bey.

Conacul lui Manuc-Bei a fost construit la începutul secolului al XIX-lea de către diplomatul și negustorul de origine armeană Manuc Bei Mirzoian. După reconstrucție, conacul și-a recăpătat aspectul inițial datorită faptului că au fost găsite în Sankt-Peterspurg schițele originale ale proiectelor edificiilor, elaborate de arhitecul Bernardazzi. Complexul istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey” a fost reabilitat în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a Muzeului Bleschiunov”, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Moldova 2007-2013”. Valoarea totală al proiectului a fost de circa 2,5 milioane de euro.

Astfel, pe 23 septembrie, orașul Hîncești va deveni Capitală Cultural Turistică pentru o zi. Vă invităm să deveniți turiști la noi acasă pentru a descoperi valorile culturale și materiale de care ne mândrim și totodată să devenim ambasadorii țării noastre invitând prietenii de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova.

În continuare vă propune lista destinațiile turistice din raionul Hîncești, iar la finalul serii vă așteptăm să ne delectăm cu operele maestrului Eugen Doga de la Complexul arhitectural Manuc Bey:

  • Mănăstirea Hîncu
  • Vinăria Dealul Morilor, s. Buțeni,
  • Vinăria Hîncești
  • Tiroliana din Hîncești (tel: 0690 40 281)
  • Vinăria Mihai Sava (s. Costești) (50 lei degustație de 4 vinuri + cașcaval și nuci) (tel: 069309134)
  • Muzeul de Istorie şi Studiere a Ţinutului Natal din castelul de vânătoare Manuc-Bey, în trecut Casa de vînătoare a lui Manuc-Bey (1831-1907)
  • Monument arhitectural Conacul Manuc Bey (tel:69885248)
  • Târg „Produs de Hîncești” la Conacul Manuc Bey
  • Concertul maestrului Eugen Doga

Acest traseu face parte din campania de promovare a Moldovei turistice – „Fii Oaspetele Nostru”. Campania aparține tuturor și orice locuitor al Moldovei se poate asocia cu ea. Fiecare moldovean poate deveni ambasadorul țării invitând prietenii săi de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova. Fii Oaspetele Nostru la Soroca!

Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei, a Oficiului Național al Viei și Vinului, și cu sprijinul Consiliului Raional din Soroca.

HARTA_HINCESTI_2309

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente