Trei moldoveni și-au asigurat medalii la Campionatul European de box

sursă: IPN

Vasile Cebotari și Vladislav Gudzi și-au asigurat cel puțin medalia de bronz la Campionatul European de box printre juniori, care se desfășoară în Bulgaria.

Cei doi sportivi sunt originari din Tiraspol și sunt antrenați de Anatoli Dovgopol și, respectiv, de Veaceslav Utica, transmite IPN.

Cebotari a ajuns în semifinalele categoriei de greutate 54 kg după ce i-a învins pe reprezentanții Greciei și Letoniei, în timp ce Gudzi i-a înfruntat pe sportivii din Estonia și Kosovo, în categoria de 60 kg.

Anterior, un alt moldovean, Vitalie Prisăcaru, originar din Bălți, a reușit calificarea în semifinale în categoria de greutate 48 kg. În penultimul act, Prisăcaru și Gudzi vor înfrunta reprezentanții Bulgariei, iar Cebotari se va bate cu un croat. Semifinalele vor avea loc duminică, 24 septembrie.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.