(FOTO) Cum arată cele mai complicate şi impresionante noduri rutiere din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Există în multe locuri din lume noduri rutiere supradimensionate, dar Gravelly Hill Interchange din Birmingham, Marea Britanie, a fost considerată cea mai complicată intersecţie din lume. Mai este cunoscută şi sub numele de Spaghetti Junction şi uneşte autostrada M6 cu drumul expres A38.

Citeşte şi: (GALERIE FOTO) 11 poduri senzaţionale pe care trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă

Gravelly Hill Interchange din Birmingham, Marea Britanie este unul dintre cele mai mari şi complicate noduri rutiere din Regat. Este mai bine cunoscută sub numele de Spaghetti Junction şi uneşte autostrada M6 cu drumul expres A38. Numele i-a fost dat de ziarişti înainte ca acest nod să fie deschis. În 1965, un reporter de la Birmingham Evening Mail descria planurile pentru această viitoare intersecţie ca pe un amestec de spaghete. Nodul rutier a fost dat în folosinţă în 1972. Are 5 nivele de înălţime şi atinge 24.5 metri în cel mai înalt punct.
Intersecţie

Cea mai complicată intersecţie din lume. Nod rutier cu patru nivele

La fel de complicată este şi Judge Harry Pregerson Interchange din Los Angeles. Un nod rutier cu 4 nivele diferite şi 15 de puncte de acces diferite pentru autoturisme.
Intersecţie
Citeşte şi: (VIDEO) „Podul către nicăieri”; Construcția de 350 de milioane de dolari dintre China și Coreea de Nord

În Piaţa Charles de Gaulle din Paris (Franţa), unde se află şi Arcul de Triumf, se intersectează nu mai puţin de 12 bulevarde. Intersecţia nu este dirijată de semafoare, singura regulă care se aplică fiind cea a priorităţii de dreapta.
Intersecţie

Un loc dificil pentru şofat este Piaţa Tagaskaia din centrul Moscovei. Fiecare intesecţie din această piaţă are cel puţin şase benzi şi fiecare metru de asfalt este ocupat de un automobil. Semafoarele par să aibă doar rol informativ, iar semnele de circulaţie sunt puţine.
Intersecţie

Chiar dacă nu este o intersecţie în adevăratul sens al cuvântului, dar merită specificat din mai multe motive în această listă. Bulevardul 9 Iulie din Buenos Aires, Argentina este cel mai lat bulevard din lume, iar numele lui este dat de ziua independenţei Argentinei: 9 iulie 1816.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Istoria de 80 de ani a şoselei care merge peste 100 km pe apă şi străbate 42 de poduri

Bulevardul are aproximativ un kilometru lungime şi are nu mai puţin de 14 benzi de circulaţie. Traficul atinge cote importante, iar şoferii au nevoie de nervi tari pentru a preselecta banda necesară.
Intersecţie

La capitolul cel mai mare sens giratoriu din lume se califică Putrajaya (Malaezia) ce cuprinde tot noul centru situat în sud-ul capitalei Kuala Lumpus. Lungimea buclei este 3,4 km! Rondul este în jurul unei coline frumoase şi parcuri verzi bucură privirea.
Intersecţie
Citeşte şi: (VIDEO) Impresionant: Cum arată primul pod suspendat între două vârfuri muntoase

Cel mai confuz sens giratoriu lume este considerat Magic Roundabout din Swindon, Marea Britanie. Este format din cinci mini-sensuri giratorii dispuse în cerc. Aceasta este o intersecţie incredibil funcţională şi de fapt este proiectat pentru a reduce congestionarea traficului. Este o minune urbană, dar şi un adevarat coşmar pentru şoferii neiniţiaţi.
Intersecţie

Citeşte şi: (FOTO) Top 6 cele mai extravagante poduri pe care merită să le treci


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...