Veaceslav Negruţă: Regimul de la Chişinău bagă frica în societate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bodyguarzii oficialilor – câştigători ai campionatului de duminică au fost invitaţii televiziunii publice, iar protestatarii aşteaptă mila autorităţilor ca să aibă acces la TV Moldova 1, afirmă expertul Veaceslav Negruţă.

În contextul ultimelor evenimente de pe scena politică, dar şi a deciziilor sistemului de justiţie, fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţă, actual expert la Transparency International, susţine că în Republica Moldova regimul totalitar ar fi bine coordonat.

„În instituţii ale statului a fost ucis un om – nimeni din sistem sau instituţii nu a fost scos încătuşat. La un protest paşnic un biet om a fost băgat de oamenii regimului într-o capcană înscenată, fără careva daune sau prejudicii cuiva – a doua zi persoana a fost scoasă încătuşată”, comentează expertul pe pagina sa de Facebook.

Veaceslav Negruţă atenţionează că duminică la Chişinău au avut loc două evenimente: campionatul „bodyguarzilor de autorităţi” şi protestul paşnic al oamenilor care nu au nevoie de bodyguarzi. La televiziunea publică însă în studiouri au fost invitaţi bodyguarzii campioni, de care au nevoie doar autorităţile, iar oamenii care au protestat şi opinia cărora contează pentru întreaga societate – mai aşteaptă mila autorităţilor ca să aibă acces la TV Moldova 1.

„Regimul bagă frica în societate”, concluzionează fostul ministru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...