Cei trei polițiști, bănuiți că l-ar fi bătut pe Andrei Brăguța, au primit astăzi 30 de zile de arest la domiciliu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce s-au aflat după gratii 20 de zile, cei trei gardieni învinuiți în cazul lui Andrei Brăguță au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, după ce demersurile procurorului de prelungire a mandatelor de arestare preventivă au fost respinse. În fața instanței au compărut doar doi dintre învinuiți, însă niciunul nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Unul dintre angajații Ministerului de Interne a depus cerere pentru a nu se prezenta în fața instanței. Avocatul acestuia a declarat că nu cunoaște motivele și a refuzat să ofere detalii cu privire la învinuirea adusă de procurori. În schimb, ceilalți doi gardieni acuzați în același dosar au plecat acasă fără să vorbească în fața presei.

Procurorul de caz a declarat că urmează să decidă dacă va contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău, potrivit Jurnal TV.

Angajații MAI sunt cercetați pentru tortură, tratament inuman sau degradant. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de închisoare. În același dosar sunt învinuite alte patru persoane care au stat în aceeași celulă cu Andrei Brăguță și l-ar fi torturat.

Menționăm că tânărul a murit la sfârșitul lunii august, fiind plasat în penitenciarul 16. El a fost reținut după ce s-a luat la ceartă cu inspectorii unui echipaj de patrulare. În izolator a fost chemat serviciul 903, iar medicii au insistat asupra transportării lui Brăguță la spital, dar polițiștii au refuzat.

Deși era la evidenţa medicului psihiatru, el a fost plasat în arest, iar judecătorul de instrucție a decis eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Oficial, bărbatul de 32 de ani a murit de insuficienţă respiratorie, bronhopneumonie purulentă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...