/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Filip cere ajutorul ONU. Premierul a cerut, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

missing
22 septembrie 2017, ora 18:23

„Exercițiile militare, desfășurate în regiunea transnistreană de către trupele ruse, cu participarea tot mai frecventă a forțelor paramilitare ale regimului secesionist de la Tiraspol constituie o adevărată provocare la adresa securității Republicii Moldova. Potrivit rapoartelor OSCE, depozitele de arme și muniții ale Grupului Operativ de Trupe Ruse peste 21 de mii de tone. Guvernul RM nu controlează și nici nu supraveghează aceste muniții și arme”, a declarat premierul Pavel Filip.

Premierul a reiterat că autoritățile de la Chișinău au cerut în repetate rânduri Rusiei să-și retragă trupele din stânga Nistrului. Moscova nu și-a respectat, însă, angajamentele internaționale în acest sens. Recent, Parlamentul a adoptat o declarație în care reiterează apelul adresat Federației Ruse, menționând că prezența militarilor străini contravine Constituției. Unii oficiali ruși și șeful grupării separatiste de la Tiraspol au amenințat că retragerea militarilor ruși din Transnistria înseamna război.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram