Ceaiul nu doar ameliorează sau vindecă simptomele unor afecţiuni, ci este potrivit şi pentru a tămădui suflete, aşa cum ne sugerează asiaticii care au un adevărat cult pentru această băutură. Într-un top al celor mai sănătoase tipuri de ceai sunt incluse ceaiul oolong, ceaiul verde, ceaiul alb şi ceaiul de ghimbir şi lămâie.

Iată care sunt clităţile pe care fiecare dintre aceste tipuri de ceai le are şi efectele lor asupra sănătăţii.

Ceaiul oolong

Ceaiul oolong este recunoscut pentru calităţile sale antioxidante care îl fac un bun adjuvant în lupta cu colesterolul LDL, numit şi colesterolul rău. De asemenea, antioxidanţii luptă cu radicalii liberi din corp şi implicit şi cu celulele care pot provoca diverse tipuri de cancer. Ceaiul oolong este potrivit pentru cei care vor să slăbească pentru că ajută la arderea grăsimilor.

Dimineţile voastre vor fi nu doar mai aromate cu ajutorul unei ceşti de ceai oolong, dar şi mai pline de energie. Conţine o cantitate suficientă de cafeină, cât să vă trezească.

Ceaiul verde

Ceaiul verde nu mai are nevoie de prezentare, fiind unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai şi în România. Antioxidanţii apropie ceaiul verde de cel medicinal. Dintre aceştia, flavonoizii şi catehinele, sunt responsabili cu lupta împotriva radicalilor liberi. Mai mult, ceaiul verde conţine mai mulţi flavonoizi decât legumele sau fructele. Catehinele sunt recunoscute de lumea ştiinţifică pentru că luptă împotriva bolilor de inimă sau a maladiilor neurodegenerative, cum sunt Parkinson sau Alzheimer.

Ceaiul alb

Ceaiul alb este un sortiment cu o aromă mai delicată, dar cu aceleaşi efecte ca şi ceaiul verde. Totuşi, testele au arătat că este un aliat mai bun în lupta împotriva cancerului, fiind un produs obţinut prin mai puţine procese industriale.

Ceaiul de ghimbir şi lămâie

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietăţile sale antimicrobiale, iar când este combinat cu lămâia, un fruct cu o concentraţie mare de antioxidanţi rezultatul nu are cum să fie decât benefic pentru sănătate. Sistemul imunitar va fi impulsionat să lucreze la parametrii maximi.