/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Ghimpu, despre cel de-al doilea dosar al lui Chirtoacă și cele 600 de cereri de apartamente: „Iaca-s 600, vorba lui Filat”

22 septembrie 2017, ora 16:57

Liderul PL, Mihai Ghimpu, sare în apărarea nepotului său, primarul suspendat Dorin Chirtoacă, în cel de-al doilea dosar penal intentat împotriva edilului. Chirtoacă este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu 66 de milioane de lei, executând niște hotărâri judecătorești ce vizau asigurarea cu locuințe a polițiștilor, procurorilor și judecătorilor. Ghimpu susține că dacă Chirtoacă nu ar fi efectuat tranzacțiile de împăcare, ar fi fost amendat.

Avea un copil și trebuia să primească două odăi. Au divorțat și au primit iarăși apartamente separate. Statul a pierdut 100 de milioane pentru neexecutarea hotărârii de judecată. Ministerul Finanțelor i-a spus că dacă nu rezolvați problema, o să plătiți din buzunar acțiunile de regres”, susține Mihai Ghimpu, președinte PL.

Potrivit unui consilier liberal, Chirtoacă a avut și dosare administrative, iar în 2006, când s-a stabilit prin lege oferirea spațiului locativ procurorilor, polițiștilor și judecătorilor, Primăria a fost, practic, asaltată cu cereri privind acordarea spațiului locativ. Aceasta, potrivit consilierului, putea duce la blocarea bugetului municipal.

Problema a fost discutată inclusiv la Ministerul Justiției, la Ministerul Finanțelor, pentru că cererile erau atât de multe încât puteau să blocheze atât bugetul municipal, activitatea bugetului municipal care au fost sechestrate conturi”, explică consilierul PL, Ion Cebanu.

Mihai Ghimpu și-a amintit astăzi și de prezicerile lui Vlad Filat vizând sutele de dosare împotriva lui Dorin Chirtoacă, despre care spunea că „vor exploda” la un moment dat.

Peste 600 de dosare dnul Ghimpu are nepotul matale, primar general”, a declarat ex-premierul, Vladimir Filat.

Liderul PL spune că a înțeles abia acum ce a avut în vedere Filat înainte să fie arestat:

Vă amintiți vorba lui Filat? Că Dorin Chirtoacă are 600 de dosare. Deci, în urma neexecutării hotărârii de judecată sunt 600 de dosare/ hotărâri de judecată care obligă primăria să atribuie apartamente. Iaca-s 600, vorba lui Filat”, afirmă Ghimpu.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, dosarul în care Chirtoacă este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu 66 de milioane de lei este „cusut cu ață albă”. Potrivit procurorilor, primarul ar fi dispus oferirea banilor în loc de apartamente unor persoane care au solicitat locuințe de la Primărie. Banii erau oferiți în condițiile în care, spun acuzatorii, autoritățile publice locale erau obligate de lege să ofere polițiștilor, judecătorilor și procurorilor apartamente cu drept de folosinţă, nu în proprietate privată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram