Actualitate

Gheorghe Bălan a discutat cu noul Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova despre conflictul transnistrean

Gheorghe Bălan i-a urat succes Ambasadorului în exercitarea mandatului său, asigurându-l că autorităţile sunt deschise pentru un dialog eficient şi durabil cu Uniunea Europeană.

Vicepremierul l-a informat pe diplomatul european despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opţiunile de soluţionare a problemelor existente, inclusiv despre accesul fermierilor la terenurile agricole, asigurarea condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile moldoveneşti cu predare în grafie latină, barierele impuse de reprezentanţii Tiraspolului în calea liberei circulaţii ş.a.

La rândul său, Peter Michalko a reiterat sprijinul UE pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a încurajat autorităţile moldoveneşti să persevereze în identificarea unei soluţii viabile pentru problema transnistreană.

La finalul întrevederii, oficialii şi-au exprimat disponibilitatea pentru un dialog sincer şi deschis, pentru o cooperare reciproc avantajoasă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *