06:59:25 19.03.2024
Stiri

La capitolul bunăstarea cetățenilor, Rusia începe să fie DEPĂȘITĂ și de Mongolia

Știri 22.09.2017 16:11 Vizualizări1432 Autor: Ziarul National
La capitolul bunăstarea cetățenilor, Rusia începe să fie DEPĂȘITĂ și de Mongolia Pagina de Rusia


Rusia nu poate depăși decalajul față de țările occidentale cele mai dezvoltate după cei mai importanți indicatori ai bunăstării cetățenilor, sunt concluziile experților de la Boston Consulting Group (BCG), care au prezenta raportul lor anual, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG), citată de Pagina de Rusia.

Federația Rusă se află nu numai în urma țărilor europene dezvoltate, ci și a multora dintre vecinii săi asiatici, cum ar fi India, China, Vietnam și chiar Mongolia.

Nivelul bunăstării economice a cetățenilor din diferite țări este evaluat de experții BCG pe baza propriului indice SEDA (Sustainable Economic Development Assessment – evaluarea dezvoltării economice durabile), care ia în considerare zece indicatori: educația, ocuparea forței de muncă, sănătate, venituri, stabilitatea economică, mediul, participarea civică, infrastructura, eficiența administrației publice, egalitatea veniturilor.

Analiza acestor date permite evaluarea dinamicii relative a bunăstării cetățenilor în 162 de țări ale lumii, declară BCG. Indicele permite măsurarea bunăstarii fiecărei țări atât din punct de vedere static, cât și dinamic.

Rezultatele au fost împărțite în patru mari categorii: „înalt și în creștere”, „scăzut și în creștere”, „înalt și în scădere”, „scăzut și în scădere”.

„Poziția cea mai avantajoasă pe această hartă este a țărilor care se află în primul grup. Ele nu numai că au atins un nivel înalt de bunăstare a cetățenilor, dar continuă să facă progrese suplimentare în această direcție. Cele mai defavorizate ar trebui să fie considerate statele din ultimul grup, al patrulea: starea actuală și dinamica de dezvoltare sunt mai slabe decât în majoritatea celorlalte țări. Ele au rămas în urmă și decalajul continuă să crească”, explică experții.

Rusia intră în a treia categorie. Dupa nivelul bunăstării actuale, țara se află în urma principalelor state dezvoltate, iar în funcție de dinamica dezvoltării – este depășită și de multe țări asiatice, este concluzia expertilor citați de NG.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md