(VIDEO) Mai mulţi protestatari, agresaţi la New York, de către bărbaţi îmbrăcaţi la costum, în timpul discursului lui Erdogan

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi protestatari au fost agresaţi, joi, la New York, în timp ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţinea un discurs în cadrul unui eveniment intercultural, relatează site-ul BBC News.

Erdogan participa la adunarea Comitetului Naţional de Coordonare Turco-American (TASC), la hotelul Marriott Marquis din Times Square, când a fost întrerupt de mai mulţi demonstranţi.

„Eşti un terorist, ieşi afară din ţara mea”, a strigat unul dintre protestatari, înainte de a fi lovit cu pumnul şi scos în afara hotelului.

În imaginile prezentate de la discursul preşedintelui turc se poate observa cum protestatarii sunt loviţi şi împinşi de către mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi la costum, despre care nu se ştie dacă sunt gărzile de corp ale lui Erdogan sau fac parte din serviciul de securitate al hotelului.

Demonstranţii, care au postat imagini din confruntări pe platformele sociale, susţin că scopul protestului a fost să condamne public politicile lui Recep Tayyip Erdogan privind Turcia, Siria şi Irak.

De cealaltă parte, poliţia a reţinut patru membri ai grupării kurde YPG, considerată de către Ankara o reţea teroristă şi o ramură a mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) domină o porţiune semnificativă din nordul Siriei, unde autorităţile locale kurde au preluat puterea după declanşarea conflictului sirian în anul 2011.

„Dragi fraţi şi surori, vreau să vă cer o favoare: vă rog să nu sacrificaţi această frumoasă adunare a noastră în favoarea câtorva terorişti din acest oraş”, a spus Erdogan la momentul incidentelor.

Recep Tayyip Erdogan şi-a încheiat vizita oficială la New York după o întrevedere bilaterală cu preşedintele american Donald Trump. Preşedintele turc a participat la întrunirile Adunării Generale a ONU.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...