Ghimpu nu vrea să-i condamne pe cei care au părăsit fracţiunea PL, dar speră că nu va mai pleca niciun deputat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, declară că nu vrea să-i condamne pe deputații care au părăsit fracțiunea liberalilor, dar speră că din fracțiune nu va mai pleca nici un deputat. Asta după ce, în ultima lună, fracţiunea a fost părăsită mai întâi de Iurie Dârda, iar apoi şi de deputatul Oleg Ogor, liberalii rămând doar în componenţa de nouă deputaţi, comparativ cu 13 mandate obţinute în urma alegerilor din 30 noimebrie 2014.

„Eu nu vreau să-i condamn, fiindcă eu înțeleg ce înseamnă bâta lui Plahotniuc, se vede prin arestările domnului Chirinciuc, Chirtoacă, etc. Pur și simplu, cred că, era mai bine să accepte condiția lor, să părăsească fracțiunea, pentru că el are nevoie de voturi și să plece, pur și simplu, fără învinuiri. Eu cred că era mai corect să spună că părăsesc din motive personale”, a precizat Mihai Ghimpu.

Totodată, Mihai Ghimpu a menționat că au fost abordați și alți deputați pentru a părăsi fracțiunea PL. „Eu vreau să vă spun că nu doar aceștia doi, dar și alții au fost abordați să părăsească. Eu sper că domnul Ogor este ultimul. Am și alte informații, am discutat cu ei și ne-au spus, că le-a promis marea și sarea”, a puncat Mihai Ghimpu.

Amintim că ieri, când şi-a anunţat oficial părăsirea PL, din sala de şedinţe a Parlamentului, Iurie Dârda a scris pe pagina sa de Facebook că „problema PL-ului nu este corupția, așa cum încearcă acum unii să inducă ideea”, ci „criza de idei și acțiuni politice în care se află”, iar „oricine vine cu un plan care presupune schimbări pe interior este perceput ca un dușman care vrea să aducă la schimbări în conducerea partidului”.

Câteva ore mai târziu, tot prin intermediul paginii sale de Facebook, a anunţat despre părăsirea PL şi deputatul Oleg Ogor. Acesta a scris că „liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese”, „raţiunea a fost înlocuită cu emoţiile, iar argumentele logice – cu bâlbîeli în spaţiul public”. „Un astfel de comportament al conducerii formaţiunii distruge şi acel gram de încredere, ce a mai rămas în privinţa Partidului Liberal”, a menționat Ogor, care l-a acuzat pe Mihai Ghimpu de leninism.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...