Investiție de un miliard de dolari: SUV-urile electrice de la Mercedes vor fi construite în SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Daimler va investi un miliard de dolari pentru extinderea fabricii sale din Statele Unite. Acolo vor fi produse SUV-uri electrice Mercedes din gama EQ și bateriile acestora.

Anul trecut, Mercedes a anunțat lansarea noii game EQ dedicate mașinilor electrice, care va avea circa 10 modele până în 2025. Strategia companiei este ca toate modelele Mercedes să beneficieze de versiune electrică începând din 2022.

Daimler a anunțat o investiție de un miliard de dolari pentru ca SUV-urile Mercedes din gama EQ să fie construite și la fabrica sa din SUA, alături de bateriile acestora.

Anterior, germanii anunțaseră că noile modele EQ vor fi produse atât în Europa, cât și în China, acolo unde legislația de mediu urmează să devină și mai dura începând de anul viitor. Planul companiei este ca, în total, clienții să beneficieze de cel puțin 50 de versiuni hibride sau electrice pentru mașinile Mercedes.

“Acum că vom produce mașini electrice și baterii în Europa, China și SUA, rețeaua noastră globală este gata să intre în era mașinilor electrice. Datorită investiției de la Tuscaloosa, vom putea să accelerăm producția SUV-urilor EQ în Statele Unite,” a spus Markus Schaefer, membru în board-ul Mercedes-Benz.

Lucrările la fabrică vor începe anul viitor, în timp ce producția primelor modele Mercedes EQ este așteptată să debuteze după 2020.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...