Francoise Bettencourt-Meyers, fiica Lilianei Bettencourt şi a soţului său Andre Bettencourt va moşteni fabuloasa avere de peste 40 de miliarde de dolari, însă există temeri că testamentul ar putea oferi surprize. Asta în cida faptului că, în ultimii ani, Liliane Bettencourt a fost considerată nepotrivită pentru decizii din cauza unor presupuse probleme psihice.

Cert este că Francoise Bettencourt-Meyers, născută în 1953, a acuzat un fotograf, Francois-Marie Banier de manipulare a unei persoane instabile psihic citând ca martori servitorii mamei sale care au declarat că Banier era cât pe ce să fie înfiat de bătrâna Liliane.

Afectată de Alzheimer, plasată sub tutelă, Liliane Bettencourt s-a retras de pe scena publică din 2012, an în cursul căruia a părăsit consiliul de administraţie al L’Oréal şi orice rol de conducere în cadrul grupului.

Născută la 21 octombrie 1922 la Paris, Liliane a fost crescută în rigoare, printre dominicani. Mama sa, pianistă, a murit când ea avea cinci ani. Zece ani mai târziu şi-a terminat primele stagii la L’Oréal. Bettencourt se considera depozitară a activităţii tatălui său, Eugene Schueller, fondator al companiei.

În ultimii ani, numele său a fost asociat cu un foileton judiciar, în timpul căruia unii dintre apropiaţii săi care au profitat de starea de sănătate mintală precară şi de averea miliardarei, au fost condamnaţi pentru „abuz de încredere″. Liliane Bettencourt fost implicată în Franţa şi într-un scandal de evaziune fiscală şi de finanţare ilegală a campaniei electorale a fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.