Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (Video) Manifestații în Kiev: pentru…

(Video) Manifestații în Kiev: pentru pace și împotriva sărăciei

În Piața Independenței din Kiev, la 21 septembrie, au avut loc mai multe acțiuni. În timp ce un grup de studenți de la mai multe instituții de învățământ superior și membrii „Uniunii Femeilor din Ucraina” au organizat un flashmob pentru a marca „Ziua Internațională a Păcii”, mai mulți bătrâni au protestat împotriva conducerii Băncii Naționale, acuzându-i de nivelul de trai scăzut al populației.

„Astăzi, 21 septembrie, se împlinesc deja 15 ani de când Organizația Națiunilor Unite (ONU) a aprobat Ziua Internațională a Păcii. În întreaga lume, la ora 14:00, răsună sunetul clopoțelului care ne amintește de această zi importantă… Pacea trebuie să-și găsească loc în inimile noastre”, susține Leucadia Gherasimenco, președinta organizației „Uniunea femeilor din Ucraina”, prezentă la flashmob.

https://www.facebook.com/reporterdegarda/videos/1505301452895945/

La eveniment a participat și Svetlana Dîmceac, conducătoarea disporei moldovenilor din Kiev. „Este Ziua Internațională a Păcii. În această zi este bine să ne unim, pentru că dacă suntem împreună atunci suntem o forță, iar dacă suntem o forță atunci pacea mereu va învinge”, spune Dâmceac.

În același timp, un grup de pensionari protestau împotriva administrației Băncii Naționale. „Oamenii sunt foarte săraci… Oamenii se chinuie, îngheață și mor de foame. Nu-ți ajunge bani nici măcar să-ți cumperi niște medicamente. Vom protesta atâta timp cât va fi nevoie. Autoritățile trebuie să se gândească și să ne audă”, spun protestatarii.