Un zimbru sălbatic, văzut pentru prima oară în ultimii 250 de ani în Germania, ucis de autorităţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un exemplar de zimbru sălbatic a fost împușcat de autoritățile din estul Germaniei. Asta chiar dacă zimbrii sălbatici au devenit o raritate în Germania, unde un astfel de exemplar nu mai fusese văzut de peste 250 de ani, relatează The Local. În aceste condiţii, un ONG pentru apărarea animalelor pe cale de dispariție a anunțat că va depune o plângere penală împotriva autorităților, care nu numai că nu au luat măsuri pentru conservarea animalului, dar l-au vânat și l-au împușcat.

Poliția germană a declarat că un bărbat a văzut zimbrul în apropierea râului Oder, din Lebus, la 88 de km distanță de Berlin, pe 13 septembrie. Autoritățile locale au considerat că animalul este un pericol pentru comunitate și au cerut ca acesta să fie ucis.

„Uciderea unui animal protejat prin lege, care nu pune un pericol imediat oamenilor, este o infracțiune care trebuie pedepsită. După mai bine de 250 de ani, un zimbru sălbatic a apărut în Germania și singurul lucru de care au fost în stare autoritățile a fost să îl omoare”, a declarat Christoph Heinrich, liderul ONG-ului World Wildlife Fund.

Zimbrul sălbatic ar fi provenit dintr-o rezervație naturală din Polonia, care se află în apropiere de granița cu Germania. Zimbrul european, cel mai mare animal ierbivor de pe continent, este inclus pe lista animalelor pe cale de dispariție. Câteva exemplare mai există încă în Polonia, Lituania, Belarus, Rusia și Slovacia.

Înainte de secolul 19, zimbrul sălbatic era răspândit atât în vestul, centrul, dar și sud-estul Europei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...