/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Turcul de 21 de ani, căutat la Istanbul pentru un omor și reținut la Chișinău cu un paşaport fals, trimis în judecată

22 septembrie 2017, ora 14:47

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a acestuia în judecată, inculpatul fiind cercetat în stare de arest.

În concret, pe 5 septembrie 2017, aproximativ la ora 13:30, avînd intenţia de a se îmbarca pe cursa aeriană Chişinău – Erbil TTCMKA de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, inculpatul a prezentat la control un paşaport fals, pe numele unui cetăţean al Irakului.

Potrivit datelor INTERPOL, obţinute prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova, inculpatul, în vîrstă de 21 de ani, se află în căutare internaţională pentru comiterea unui omor în oraşul Istanbul din Turcia.

De asemenea, s-a constatat că blancheta paşaportului cetăţeanului Republicii Irak prezentat Poliţiei de Frontieră de către inculpat figurează ca fiind sustrasă în anul 2014 din provincia NINEWA din Iraq, aflată sub controlul organizaţiei teroriste ISIS.

Procurorii au reţinut în acţiunile inculpatului comiterea infracţiunii prevăzută de art.361 alin.(2) lit.b) Cod penal – deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligaţii, săvârşite referitor la un document de importanţă deosebită.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia Republicii Moldova prevede amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram