Premierul Filip i-a cerut sprijinul președintelui Adunării Generale ONU pentru includerea retragerii trupelor ruse pe agenda sesiunii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, căruia i-a cerut sprijinul președintelui Adunării Generale ONU pentru includerea retragerii trupelor ruse pe agenda sesiunii.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind agenda sesiunii din acest an a Adunării Generale ONU. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Nu dorim politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, Preşedintele Adunării Generale a ONU pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, a vorbit despre prioritățile asistenței ONU, printre care: menținerea păcii, soluționarea problemei migraţiei, promovarea reformelor pentru asigurarea securității și a dezvoltării durabile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...