/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Japonia va oferi circa 4,8 mln de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative. Sunt interesați în grâu și vin

missing
22 septembrie 2017, ora 14:24

„Mă bucur să avem un partener de încredere și sunt sigur că în continuare vom dezvolta proiecte concrete pentru agricultorii noștri, pentru dezvoltarea regiunilor țării. Mă bucur că în acest an inițiem un proiect de dezvoltare al agriculturii conservative și de dezvoltare a unui sistem durabil de gestionare a solurilor, ce are o importanță deosebită pentru noi”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.

Excelența Sa, Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei la Chișinău a menționat interesul pe care Japonia îl manifestă pentru țara noastră, realizând o scurtă trecere în revistă a domeniilor în care investitorii japonezi ar dori să dezvolte o colaborare cu Republica Moldova, acestea fiind în special în domeniile agricultură și sănătate.

Prin intermediul proiectului privind agricultura conservativă circa 4,8 mln de dolari vor fi oferiți sub formă de grant în domeniul agricol. Astfel, în cadrul acestui proiect Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova 106 tractoare. Ambasadorul Japoniei a spus că sunt gata să ofere sprijin pentru fermierii din Moldova și că își dorește să sporească importul de grâu și vinuri din Republica Moldova. „Întrucât oamenii de afaceri din Japonia au un interes deosebit pentru vinurile din țara dumneavoastră. În acest sens suntem interesați să inițiem proiecte comune.”, a menționat Excelența Sa, în cadrul discuțiilor cu ministrul Vasile Bîtca.

Oficialii au vorbit și despre beneficiile agriculturii conservative, precizând că utilizarea de către fermieri a tehnologiilor moderne în domeniul agricol are rolul de a asigura o agricultură durabilă, adaptată schimbărilor climatice.

Cu suportul Guvernului Japoniei, în țara noastră sunt în derulare patru proiecte în domeniul agriculturii, în valoare totală de circa 65 mln de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram