07:11:20 19.03.2024
Stiri

Dodon anunță că NU va respecta CONSȚITUȚIA: „Eu nu voi primi jurământul lui Sturza și, prin urmare, el nu va putea să-și exercite funcția”

Politică 22.09.2017 14:00 Vizualizări2646 Autor: Ziarul National
Dodon anunță că NU va respecta CONSȚITUȚIA: „Eu nu voi primi jurământul lui Sturza și, prin urmare, el nu va putea să-și exercite funcția” facebook


Comandant Suprem al Forțelor Armate, președintele Igor Dodon, spune că nu-l interesează o eventuală decizie a Curții Constituționale, care l-ar obliga, o dată în plus, să semneze decretul de numire a lui Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărări. Mai mult, acesta spune că va sfida Constituția și nu va primi jurământul lui Sturza.

„Candidatura propusă de Guvern și majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru al Apărării nu corespunde în niciun fel acestor criterii. Din aceste considerente nu-l voi recunoaște pe domnul Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, indiferent de opinia Guvernului și a majorității parlamentare.

Citește: Guvernarea NU RENUNȚĂ la candidatura lui Sturza: Candu: „Nu există loc de COMPROMIS. Igor Dodon singur își sapă GROAPA”

Menționez că, în conformitate cu Constituția, membrii Guvernului își încep exercitarea mandatului din momentul depunerii jurământului în fața președintelui R. Moldova, iar eu nu voi primi jurământul dlui Sturza, chiar daca va fi o astfel de decizie a Curții Constituționale și, prin urmare, el nu va putea să-și exercite funcția”, a declarat astăzi Igor Dodon, după ce a vizitat Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca, acolo unde are loc exercițiul „Scutul de foc 2017”.

Potrivit lui Dodon, în fruntea Ministerului trebuie să se afle persoane competente, apolitice, responsabile și cumpătate, capabile să administreze Armata Națională, să respecte principiile constituționale și legislația R. Moldova. „Persoane, în care și Armata, și cetățenii, și comandantul suprem să poată avea deplină încredere. Totodată, trebuie să accentuez că R. Moldova este un stat neutru și nu-și dorește să lupte cu nimeni”, a spus acesta.

De menționat că președintele Igor Dodon a respins pentru a doua oară candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărări, chiar dacă o decizie a Curții Constituționale spune că șeful statului e obligat să semneze decretul de numire în cazul în care Guvernul insistă. Pentru a ști cum să acționeze mai departe, Guvernul a sesizat Curtea Constituțională privind procedura de numire a miniștrilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md