Şiretlicul la care va recurge Igor Dodon pentru a nu accepta candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon susţine că nu-l va recunoaşte pe Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării şi nu va accepta candidatura, indiferent de opinia Guvernului și a majorității parlamentare. Asfel, şeful statului spune că nu va primi nici jurământul acestuia chiar dacă va fi o astfel de decizie a Curţii Constituţionale, iar în condiţiile în care, în conformitate cu Constituția, membrii Guvernului își încep exercitarea mandatului din momentul depunerii jurământului în fața Președintelui Republicii Moldova, „el nu va putea să-și exercite funcția”.

Igor Dodon a şi-a reiterat poziţia că în fruntea Ministerului trebuie să se afle persoane competente, apolitice, responsabile și cumpătate, capabile să administreze Armata Națională, să respecte principiile constituționale și legislația Republicii Moldova. Persoane, în care și Armata, și cetățenii, și Comandantul Suprem să poată avea deplină încredere. „Candidatura propusă de Guvern și majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru al apărării nu corespunde în nici un fel acestor criterii”, a mai menţionat şeful statului după ce a vizizat azi baza de instruire militară din Bulboaca, una a avut loc exercițiul „Scutul de foc 2017”.

Vedeţi şi: Aplicaţii militare moldo-române, sub nasul preşedintelui Dodon, la nici două săptămâni după „războiul declarativ” pe un subiect similar

Potrivit Comandatului Suprem al Armatei Naţionale, exerciţiul are drept scop „fortificarea pregătirii efectivului subunităților de artilerie al Armatei Naționale în executarea misiunilor de luptă”. Se pare însă că acesta a făcut abstracţie de faptul că la exerciţiul în cauză participă şi un grup de militari din România.

„Am asistat la tragerile efectuate de militari, în scopul evaluării gradului de pregătire a sistemelor de artilerie, a tehnicii militare, precum și a echipamentelor de comunicații ale subunităților de artilerie. Apreciez faptul că ostașii moldoveni demonstrează un nivel înalt de pregătire, în pofida situației deplorabile în care se află astăzi Forțele Armate și, implicit, Ministerul Apărării, grație guvernării eurounioniste”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook cu referire la execiţiul moldo-român.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...