Ştiu că nu te vei supăra, pentru că supărarea ta ar fi o dovadă în plus pentru bandiţii care ţin în mâini telecomanda creierului tău să te pună la index. Iar dumneata nu-ţi doreşti asta. Dumneata doreşti să ajungi, cândva, mai sus, la Curtea de Apel sau chiar la CSJ şi să fii asemeni lui Pleşca sau Poalelungi, Druţă sau alt gibon al justiţiei de junglă. Dumneata îţi doreşti cu toată ardoarea să fii primit în haremul mafiei, să ajungi cât mai repede cadâna iubită a sultanului venal. Dumneata dacă încă nu ai un palat, îl jinduieşti. Când treci prin cartierele luxoase ale hoţilor oploşiţi prin bârlogurile lor siropoase la asta te gândeşti, să ajungi să locuieşti lângă ei, să le demonstrezi că nu eşti cu nimic mai prejos, că ai merite deosibite în faţa Călăului.

Nicolae Corcea, mă adresez la dumneata ca la un copil al unor părinţi pe care nu-i cunosc. Sunt sigur că aceşti părinţi te-au crescut cu greu, te-au educat, ţi-au spus în repetate rânduri că cel mai important lucru în această viaţă e să fii OM, să procedezi omeneşte, să acţionezi cu fiorul acela inexplicabil care vine şi vine din profunzimile sufletului uman, emanând căldură şi bunătate. Dumneata ai comis o crimă. Ai putea să nu mă crezi pe mine sau pe alte zeci şi sute de mii de oameni care au văzut cu ochii lor ce s-a întâmplat. Secvenţele video demonstrează fără putinţă de tăgadă că Alexei Alexeev, şoferul microbuzului care asigura sonorizarea unui protest paşnic a acţionat la ordinul unui poliţist, care-i arată unde şi când să oprească mijlocul de transport. Nimic mai mult. Nimic mai puţin.

Nicolae Corcea, te rog ceva. Arată aceste imagini care au inundat reţelele de socializare părinţilor tăi, bunicilor, dirigintei de clasă, pedagogilor tăi preferaţi, profesorilor universitari care ţi-au ţinut lecţii de drept. Vezi ce spun ei. Poate ai o problemă cu vederea, întreabă-l şi pe medicul oculist. Sunt sigur că mai ales părinţii tăi îţi vor spune că ai procedat urât. Ai închis un OM pe nedrept, l-ai trimis în lagărul de concentrare al piticantropului plahotniuc, uzurpatorul şi călăul acestui popor. Iată adevăratul motiv pentru care ai procedat aşa. Ei te-au obligat, te-au şantajat sau ţi-au promis recompense.

Nicolae Corcea, ascultă-ţi părinţii. Şi pleacă din sistem, redevii OM, e ultima dumitale şansă. Altfel, vei rămâne în lista ruşinii naţionale cu numărul doi, după akânul psihopat, care a înscenat această dramă sfâşietoare pentru o familie cu frică de lege şi de Dumnezeu. Tronul ruşinii e ocupat pe vecie.

Vasile Năstase