Preşedintele Dodon ar continua să se vadă cu Plahotniuc. Usatîi: La una dintre ele, a dus-o şi pe Irina Vlah

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi susţine că nu se mai vede cu Vlad Plahotniuc, preşedintele Igor Dodon ar avea totuşi întâlniri secrete cu liderul democrat. Mai mult ca atât, la una dintre acestea, şeful statului ar fi adus-o şi pe başcanul găgăuz Irina Vlah, căreia i-ar fi spus să-l asculte pe Plahotniuc pentru că „îi suntem datori pentru tot”. Tot la aceeaşi întrevedere, Vlad Plahotniuc l-ar fi prezentat pe vicepreşedintele democrat Serghei Iaralov, în calitate de „supervisor” asupra autonomiei găgăuze.

Cel puţin aceasta susţine politicianul Renato Usatîi, aflat acum la Moscova, potrivit căruia, Vlah indignată de această discuție ar fi telefonat unui om de încredere de-al său din Moscova, de la care preşedintele „Partidului Nostru” a şi aflat întreaga istorie, care ar fi avut loc cu circa patru luni în urmă.

„Plahotniuc a început să vorbească, iar Vlah a încercat ceva să spună. Atunci Dodon a zis: Irina, ascultă-l pe omul ăsta că noi îi suntem datori pentru tot.
Irina Vlah, în lacrimi l-a sunat pe un prieten de-al său în Moscova. Un om căruia îi datorează mult şi i-a spus asta. Mai mult, Plahotniuc ar fi venit cu Iaralov şi i-a zis că de astăzi el va răspunde de Găgăuzia şi rezolvi toate împreună cu el”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8.

La fel, potrivit lui Usatîi, recent Plahotniuc i-ar fi prezentat lui Dodon o listă cu numele a 12 oameni care trebuie incluşi în lista PSRM la funcţia de deputat la următoarele alegeri. La fel, liderul democrat ar avea şi unele condiții cu privire la oamenii pe care președintele Dodon nu trebuie să-i includă în listă.

Preşedintele „Partidului Nostru” a mai spus că, la ultima întâlnire pe care a avut-o el cu Vlad Plahotniuc, din vara anului 2016, atunci când l-a întrebat cu cel poate şantaja pe Igor Dodon, acesta a spus că „are pregătit mecanismul de a-i lua lui Dodon Partidul Socialiştilor”, precum şi i-a prezentat „o copie a materialelor dintr-un dosar penal care arată cum Dodon a primit bani din afara ţării, inclusiv de la persoane fizice din SUA”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...