(METEO) Ploi cu descărcări electrice, averse puternice și vijelie în această după-amiază: Codul Galben intră în vigoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Meteorologii au emis astăzi cod galben de descărcări electrice, ploi puternice și vijelie. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, începând cu ora 12:00, şi este valabilă până la ora 23:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat se prevăd descărcări electrice însoțite de ploi de scurtă durată, izolat averse puternice și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Totodată, în vigoare rămâne codul galben de pericol excepțional de incendiu. „În jumătatea de sud a țării până la data de 26 septembrie se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole”, spun reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Ploile și temperaturile scăzute vor predomina astăzi și în zilele de odihnă, precum și săptămâna viitoare. Vineri, temperaturile în capitală nu vor depăși 20 de grade, cerul va fi noros. Totodată, astăzi va continua să plouă. O situație similară se va atesta pe tot teritoriul republicii.

În zilele de odihnă temperaturile se vor menține la nivelul celor de astăzi şi nu scăpăm nici de ploi.

De precipitații scăpăm săptămâna viitoare. Potrivit meteorologilor, luni și marți nu vor cădea precipitații, iar temperaturile vor mai creşte puţin, însă de miercuri vremea se schimbă din nou, vremea urmând a fi mai răcoroasă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...