(video) Ion Andronache și Dr. Tzoi combat miturile despre ineficiența vaccinurilor. Iată ce explică vloggerii

hghghg

Doi vloggeri de la noi, Petru Dodu (autorul vlogului Dr. Tzoi și  Ion Andronache (autorul vlogului Ortodoxia – pentru că așa trebuie)au lansat un video comun în care vorbesc despre miturile vaccinării. Vedeți mai jos ce spun aceștia.

Petru Dodu susține că „Practic toată populația trebuie să fie vaccinată. Cu cât numărul de celor vaccinați este mai mare, cu atât numărul celor care contactează boala este mult mai mic. În cazul scăderii numărului celor vaccinați, apare epidemii”.

Iată cum explică autorii cele mai răspândite mituri legate de vaccinuri:

#O igienă și o sanitație bună va aduce la dispariția bolilor, adică vaccinurile nu sunt necesare 

„Igiena personală ajută la scăderea numărului de cazuri la anumite patologii, cum ar fi apa curată, nutriția bogată in vitamine. Însă statistica arată un decalaj foarte mare de dispariție a unor boli după introducerea vaccinurilor, deci principalul factor de distrugere și dispariție a bolilor este vaccinarea, dar nu igiena, care e totuși foarte importantă într-o societate”, a conchis Dr. Tzoi.

#Vaccinarea nu protejează copilul de îmbolnăvire

„Vaccinurile moderne folosite actualmente în Republica Moldova sunt extrem de sigure și eficiente. Majoritatea vaccinurilor pentru copii au eficiență de 90-99% în prevenția bolilor”, a subliniat Dr. Tzoi.

# Vaccinarea are mai multe efecte dăunătoare și adverse pe termen lung. Vaccinarea poate fi mortală.

„Vaccinurile nu au efecte dăunătoare organismului, ele pot avea doar niște reacții adverse minime pentru organism de genul: roșeață ușoară, umflătură, erupții cutanate, creșterea temperaturii corpului sau mărirea în dimensiuni a ganglionilor. Însă, consecințele nevaccinării ar putea fi drastice, uneori”, a precizat Petru.

Numărul copiilor vaccinați, bolnavi de boli prevenibile este mai mare decât celor nevaccinați. Pentru ce să mai vaccinăm copiii?

„Sistemul imun al organismului nostru este foarte sofisticat și complex, deci nici un vaccin nu va garanta protecție de 100% a organismului contra virusului. Dar forma de boală pe care am putea  dezvoltăm, după vaccinare, este mult mai ușoară și reprezintă, uneori, diferența dintre viață și moarte. Și mai e vorba și de doză administrată în cazul vaccinului antirujeolic”, a notat tânărul medic.

#Este mai bine să fii imunizat prin boală decât prin vaccinuri

„După cum am spus efectele adverse post vaccinare sunt minime, pe când infectarea unui organism cu hepatita, poliomielită sau Haemophilus influenzae pot duce la complicații drastice gen: surditate, paralezie, ciroză hepatică”, a spus medicul.

La sfârșit de video, Ion Andronache vine cu o sugestie pentru părinți: „Nu eu trebuie să vă conving să vă vaccinați ori nu copiii. La fel, nu trebuie să o facă preoții, vecinii și rudele. Discutați cu medicii și specialiștii din domeniu. Înainte de a lua o decizie, gândiți-vă la consecințe pe termen lung”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente