/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/FOTO/ Dodon, despre învestirea în funcție a ministrului Apărări: „Eu nu voi primi jurământul dlui Sturza chiar dacă va fi o decizie a CC”

22 septembrie 2017, ora 12:32

Președintele scrie că în fruntea Ministerului trebuie să se afle persoane competente, apolitice, responsabile și cumpătate, capabile să administreze Armata Națională, să respecte principiile constituționale și legislația Republicii Moldova. „Persoane, în care și Armata, și cetățenii, și Comandantul Suprem să poată avea deplină încredere”, explică șeful statului; menționând că candidatura propusă de Guvern și majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru al apărării nu corespunde în nici un fel acestor criterii.

Din aceste considerente, nu-l voi recunoaște pe domnul Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, indiferent de opinia Guvernului și a majorității parlamentare. Menționez că, în conformitate cu Constituția, membrii Guvernului își încep exercitarea mandatului din momentul depunerii jurămîntului în fața Președintelui Republicii Moldova, iar eu nu voi primi jurămîntul dlui Sturza chiar daca va fi o astfel de decizie a Curtii Constitutionale și, prin urmare, el nu va putea să-și exercite funcția”, a concluzionat acesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram