Uraganul Maria, însoţi de vânt cu viteze pe până la 250 de kilometri pe oră, a distrus Puerto Rico, înainte de a-şi continua traiectoria devastatoare spre nordul Republicii Dominicane. După ce a scăzut în instensitate, pentru scurt timp, furtuna s-a intensificat din nou pe măsură ce s-a apropiat de insulele Turks şi Caicos şi de Bahamas.

În Puerto Rico, întreaga insulă a rămas fără curent electric, iar pagubele materiale sunt considerabile. Guvernatorul Ricardo Rossello, care a vorbit despre “cea mai devastatoare furtună a secolului”, a estimat că va fi nevoie de luni pentru reluarea alimentării cu electricitate a întregului teritoriu. El a impus restricţii de circulaţie până sâmbătă.

Un bărbat a murit pe insulă lovit de un arbore rupte, iar alte opt au murit înecate la Toa Baja, la 32 de kilometri vest de San Juan.

Trei surori şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren, în localitatea Utuado.

Trei oameni au murit şi în Haiti, potrivit unui prim bilanţ realizat de Ministerul de Interne. Un bărbat de 45 de ani a murit înecat în comuna Limbe, din Departamentul de nord, în timp ce încerca să traverseze un râu.

Alte două persoane – o femeie de 20 de ani şi un bărbat de 50 de ani – au murit fulgerate la Cornillon, o localitate mică aflată la 40 de kilometri est de capitală.