Dodon vrea „curățarea” instituțiilor de români: „Cum să ai încredere în deputat, dacă el a jurat credinţă României?“

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon îşi continuă mandatul, după cum a şi promis, cu un „război” pentru apărarea statalităţii moldoveneşti, pe care o vede ameninţată în primul rând de România şi UE. Astfel, acesta pledează pentru schimbarea legislaţiei, astfel încât persoanele care deţin funcţii înalte de stat să nu mai poată deţine cetăţenia altei ţări.

Dodon vrea să schimbe legislația, astfel încât funcțiile înalte în stat să fie ocupate de cetăţeni ai Republicii Moldova, deoarece, spune el, nu poți avea încredere în cei care au jurat credință altei ţării – adică României.

„Eu insist ca în organele de vârf ale statului să fie doar cetăţeni ai Republicii Moldova. Cum poţi avea încredere într-un ministru, sau într-un deputat, s-au într-un membru al Curţii Constituţionale dacă membrul Curţii Constituţionale a jurat credinţă, de exemplu, României. Ale cui interese le va realiza acelaşi Tănase, ex-preşedintele CC, care este unionist şi care a jurat credinţă României. Sângele lui e de moldovean, însă a jurat credinţă altui stat, desigur că va îndeplini interesele altui stat, ceea ce am avut la CC”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la AccentTV.

În context, Dodon susţine că juriştii săi lucrează pentru a vedea cum este posibil de adoptat o asemenea lege, în condiţiile în care Convenţia europeană în domeniu interzice adoptarea ei.

De menționat că, în campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar și după alegeri, Dodon a declarat de mai multe ori că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta.

Până în prezent însă, șase deputați socialiști continuă să se bucure de calitatea de cetățean european, dar având o poziție anti-europeană. Aleșii poporului care dețin dublă cetățenie sunt: Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...