Problema transnistreană, discutată la New York

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În marja Segmentului Înalt al celei de-a 72-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU, ce are loc la New York, viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Lilian Darii, a avut la 21 septembrie 2017, o întrevedere cu secretarul general al OSCE, ambasadorul Thomas Greminger.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de actualitate și de interes prioritar pentru Republica Moldova, inclusiv problematica reglementării conflictului transnistrean și consolidarea mandatului OSCE în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au reflectat asupra modalităților concrete de a avansa pe dinamica dosarul transnistrean, în măsura angajamentelor părţilor implicate în dialog. Totodată, întrevederea a prilejuit un schimb de opinii vizând o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” şi așteptările legate de rezultatele Consiliului Ministerial OSCE care va avea loc la Viena, în decembrie curent.

Viceministrul Darii a subliniat atenția prioritară pe care Republica Moldova o acordă retragerii trupelor ruse şi muniţiilor dislocate în stânga Nistrului, notând importanţa sprijinului Organizației în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...