04:20:02 19.03.2024
Stiri

Cine e MARTORUL principal care ar confirma faptul că Gorbunțov ar fi plătit 10 mii de euro pentru asasinarea lui Renato Usatîi

Social 22.09.2017 11:00 Vizualizări2914 Autor: Ziarul National
Cine e MARTORUL principal care ar confirma faptul că Gorbunțov ar fi plătit 10 mii de euro pentru asasinarea lui Renato Usatîi
Anatol Istrate


Așa-zisul „bancher negru”, Gherman Gorbunțov, ar fi plătit 10 mii de dolari polițistului la pensie, Ion Stratulat, pentru ca să-l asasineze pe liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, iar acest lucru ar fi fost confirmat de Ion Șoltoianu, care figurează în materialele dosarului penal deschis în 2012 și finalizat, „ilegal”, în 2016.

Despre aceasta a anunțat într-o înregistrare video unul dintre avocații lui Renato Usatîi, Anatol Istrate.

Potrivit acestuia, martorul principal în dosarul lui Gorbunțov, inițiat pe faptul tentativei de asasinare a lui Usatîi este Ion Șoltoianu, care actualmente este în pușcărie. Istrate a subliniat că, potrivit materialelor investigației, Ion Stratulat (care a fost ucis în 2011 de Șoltoianu n.r) a primit 10 mii de euro de la Gorbunțov pentru lichidarea lui Renato Usatîi.

De asemenea, avocatul spune că Usatîi ar fi scăpat, deoarece Ion Șoltoianu l-a avertizat că urmează să fie asasinat.

Istrati a mai adăugat că, la începutul lunii octombrie, ar trebui să continue acest proces, mai ales că s-a contestat în instanță încetarea sa. „Am contestat decizia de încetare a cauzei penale. Organele de urmărire penală nu au întreprins toate măsurile necesare pentru a lua o decizie legală pe acest caz. Mai mult decât atât, ancheta a fost ineficientă, iar decizia procurorului este prematură”.

De menționat că dosarul penal împotriva lui Gherman Gorbunțov a fost închis de procurorul Lilian Bacalîm în toamna anului trecut, în ciuda faptului că, potrivit legislației, părțile ar trebui să fie informate în termeni restrânși cu privire la încetarea cauzei penale. Renato Usatîi, care figurează ca parte vătămată, a fost sesizat oficial doar după trei luni de la încetarea cauzei. De asemenea, la zece zile după închiderea dosarului a post pornit „un proces penal simetric” împotriva liderului „Partidului Nostru”. Usatîi este acuzat că ar fi pus la cale tentativa de omor a bancherului Gherman Gorbunțov la Londra.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md