Actualitate

Transnistria se va ÎNFURIA când va afla noi detalii despre activitatea comună la frontiera moldo-ucraineană!

Pe ordinea de zi au figurat subiecte ce vizează situația operațională, cu accent pe evenimentele de frontieră de rezonanță, funcționalitatea punctelor de trecere, în special cele în care are loc controlul comun, precum și identificarea noilor mecanisme de conlucrare.

Urmare a analizei tabloului operațional, la frontiera moldo-ucraineană predomină migrația ilegală și contrabanda cu bunuri materiale. În context, părțile și-au exprimat susținerea reciprocă și operativitatea schimbului de informații operative, în acționarea de comun în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere. La fel, s-a convenit de a suplimenta numărul de întâlniri între specialiști pe diverite domenii de activitate, la nivel tactic.

Discuțiile purtate s-au încheiat cu trasarea unor obiective ce urmează a fi realizate până la finele anului curent, inclusiv asigurarea unei bune conlucrări între polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii ucraineni. 

Anterior, Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol s-a arătat indignat de conlucrarea Moldovei cu Ucraina, menționând că în așa mod se vrea controlul Transnistriei, din punct de vedere economic.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *