Instruiri, dezbateri și campanii sociale. Cum te poți implica și tu în cadrul Săptămânii naționale a voluntariatului

18422785_1046687192098681_951103643092874519_o
Foto: simbol/youth.md

Săptămâna Națională a Voluntariatului 2017 „Hai în gaşca voluntarilor!” începe în curând, iar organizatorii invită cetățenii activi și organizațiile din țară să ia parte la eveniment. Acesta se va desfășura în perioada 2-8 octombrie.

SNV își propune să mobilizeze un număr mare de organizaţii şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. Pe parcursul unei săptămâni, autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă în parteneriat cu mass-media, business-ul, persoane publice etc. realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri.

Organizatorii invită autorităţile publice centrale, raionale, primăriile, alte instituţii publice necomerciale, organizaţiile societăţii civile și grupurile de inițiativă, să descarce Formularul de participare SNV 2017, să-l completeze şi să-l trimită până la data de 27 septembrie pe adresa de e-mail a coordonatorului din zona respectivă sau pe adresa [email protected]. Aici puteți găsi datele de contact ale persoanelor care deţin poziţia de coordonator în diferite regiuni ale țării.

Toate activităţile de voluntariat vor fi incluse în Calendarul de activităţi SNV 2017 care va fi publicat la sfârșitul lunii septembrie.

Cei entuziaști de a imortaliza momentele evenimentului trebuie să știe că fotografiile postate pe rețelele de socializare, însoțite de hashtag-ul „#SNV2017”, vor participa automat la concursul celor mai interesante fotografii din SNV 2017, iar câștigătorii vor primi premii de la Coaliția Voluntariat.

Evenimentul este organizat de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinut prin proiectul „SNV 2017 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente