Actualitate

Vreme extremă! Meteorologii avertizează că vine o iarnă mai grea ca în ultimii ani, cu viscol foarte puternic şi zăpezi mari

„Este cam devreme să avem o prognoză precisă pentru iarna ce urmează. Totuşi, analizând circulaţia la scară mare, există câteva semnale care arată că iarna ce vine ar putea să prezinte episoade cu vreme mai blândă sau mai severă. Este posibil să continuăm în stilul cu care ne-am obişnuit în această vară şi început de toamnă, adică cu treceri rapide – în decurs de o zi sau două – de la o vreme caldă, la o vreme cu instabilitate accentuată, care ar putea prezenta temperaturi şi cu 10-15 grade mai scăzute comparativ cu ziua precedentă. De altfel, printr-un  astfel de episod am trecut şi în ultimele zile”, a declarat meteorologul pentru „Adevărul”.

Potrivit specialistului, „nu este exclus ca iarna aceasta să avem viscole mai puternice şi ninsori mai abundente spre deosebire de anii trecuţi“.

De asemenea, meteorogul a explicat că aceste schimbări bruşte de temperatură sunt cauzate de încălzirea globală. „Încălzirea globală presupune existenţa unei mai mari cantităţi de energie în sistemul atmosferic şi oceanic, care trebuie să se manifeste prin ceva. Ori în cazul de faţă, ea determină schimbări bruşte de temperatură şi fenomene meteo extreme“, a conchis directorul executiv ANM.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *