Parlamentul a aprobat majorarea salariilor bugetarilor cu 10%

Parlamentul a aprobat majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, propusă anterior de Guvern. Astfel, angajații din domeniul educației vor primi lefuri mai mari, calculate din luna septembrie.

Este vorba despre peste 50.000 de angajați. Pentru alți aproximativ 70.000 de oameni, prevederea va fi aplicată din ianuarie 2018.

Potrivit documentului votat de deputați, majorările vor fi, în funcție de categoria de salarizare, de la 100 până la 200 de lei. Acest lucru va presupune un efort suplimentar din partea statului de 337 de milioane de lei pe an.

Anterior, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că decizia de creștere a lefurilor angajaților din sistemul bugetar a fost luată după consultări cu sindicatele și Ministerul Finanțelor, în funcție de posibilitățile financiare ale țării.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.