Filip l-a asigurat pe comisarul european Hahn că Guvernul va îndeplini toate condiţiile pentru a primi ajutorul de 100 de milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip și Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, au discutat despre gradul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE și acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în acest sens. Dialogul a avut loc în marja sesiunii Adunării Generale ONU de la New York, iar premierul Filip l-a asigurat pe comisarul european că guvernul va îndeplini toate condiţiile pentru a primi ajutorul de 100 de milioane de euro.

Totodată, referindu-se la asistența macrofinanciară din partea UE, Pavel Filip a dat asigurări că toate condiționalitățile pentru alocarea acesteia vor fi îndeplinite, astfel încât aceasta să poată fi alocată Republicii Moldova conform calendarului convenit.

La rândul său, Comisarul Johannes Hahn a spus că Uniunea Europeană va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în promovarea politicilor orientate spre beneficiul cetățenilor.

Interlocutorii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să fie organizat în luna noiembrie curent la Bruxelles.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...