Recomandările polițiștilor pentru șoferi și pietoni: Cum trebuie să circule pe timp de ploaie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează șoferii și pietonii să manifeste maximă prudență și atenție la trafic în condițiile în care Serviciul Hidrometeorologic a emis ploi în întreaga țară.

În context INP recomandă șoferilor să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire, precum şi să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri.

De asemenea, șoferilor li se recomandă să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare, să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foarte bună, dar şi să fie siguri că au în bună stare de funcţionare ştergătoarele, instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Totodată, INP atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

Menționăm că, din cauza stării vremii, angajații #INP activează în mod sporit întru asigurarea circulației rutiere și siguranța cetățenilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...